gayisokey

tips mot acne

Kategori: Allmänt

Vill tacka för alla tips och fina kommentarer! dock så har jag redan provat allt det där och inget fungerat :/ 
här är några tips jag fick som jag tänkte dela med mig av som kanske fungerar på andra -

Citron och socker på en bommuls tuss. Citronen bleker och sockret är som en skrubb.

Basiron som man köper på apotoketet. Jag har använt det i nästan ett år men funderar inte så bra på mig. Sedan så bleker den hyn så man blir jäkligt blek av den. Den jag använt är med 5 % men det finnns även 10 % som är starkare.

Att nästan ingenting fungerar på min hy utan nästan alltid förvärrar ist är för at min hud är extremt känslig, mot parfymer alkohol m.m. och eftersom det är alkohol i nästan ALLA acne produkter är det svårt att hitta något som verkligen fungerar och inte irriterar min hud. Men det kan ju fungera på andra!

Något anant som är suuuuuuuuuuper bra för alla sortes hudtyper är honung kanel och olivolja mjölk och havregryn!!
Jag själv brukar göra en ansiktsmask på alla dessa, det lugnar din hy och minskar rodnader (ett tips är att "mala" havregrynen så det blir mer mjöl aktigt).
Man kan även tvätta ansiktet med havregryn, det är bra mot rodnader och acne. Man blandar havre grynen med lite vatten i handen och masserar in det i ansiktet, låt det va i tio min eller skölj direkt.

Kommentarer

 • Sara säger:

  Okej, jag hade hur mycket finnar som helst för ett par år sedan och har äntligen lyckats bli av med dem. Jag har lagt ner tusentals kronor på detta och det är bara helt sjukt. This is how you do:
  – Sluta använda ALL foundation och consealer som är blöt. HUR BRA DE ÄN SÄGS VARA. Det täpper bara till och gör allt värre, hur mycket du än försöker med tvättar osv.
  – Använd istället om du måste mineralsmink i puderform för att täcka det värsta, men inga massiva lager. Jag använder ID bare minerals fortfarande och de fungerar skitbra.
  – Om du får värsta utbrottet så köp typ steristrips (?), alltså små tunna plåster och bara klistra på finnarna och sminka över! Det är mycket bättre än att sminka över dem och de syns knappt.
  – Och min nyckel till allt var Proactive. Nej, jag skojar inte. Tv-shop. Det är HELT SJUKT BRA. Det är dyrt men det fungerar verkligen om du är noga. Köp köp köp – Testa 2 månader iallafall.
  – Undvik att pilla i ansiktet och undvik långa naglar.
  – Finnmedel är för övrigt överkattat. De torkar ut och irriterar. Gör de tre stegen varje morgon och kväll och lägg masken 1 gång/vecka.

  Lycka till! Det kommer bli bättre!

  2012-11-08 | 00:01:23
 • Anonym säger:

  Det här kanske låter konstigt men jag undrar verkligen om du skulle kunna hjälpa mig med en sak för du verkar vara bra på det här med att ge råd.
  Jag är LIVRÄDD för att 'komma ut' med att jag gillar tjejer.. jag älskar även en tjej jag känt i ungefär 2 år, hon är helt jävla underbar, finaste människan jag mött, hon gillar även mig men jag är så fast vid det här att jag måste vara straight för alla andras skull för dom tycker det ska va så och för dom är så fördömande att jag fortsätter springa efter killar och lämnar henne lite åt sidan, hur mycket jag än vill vara med henne fortsätter jag springa efter killar för att bli accepterad av samhället, av min familj och mina vänner, jag vågar inte ta deras reaktioner och är rädd för att förlora människor ur mitt liv genom att berätta detta. hur fasen ska jag ta mig till?? det enda jag vill är att sluta upp med att jaga killar och bara vara med henne, förstår inte varför det för mig är så svårt att göra det även fast det är vad jag vill.. helpmeplease.

  du och din flickvän är jättesöta tillsammans btw!! kram

  2012-11-08 | 01:09:57
 • anonym säger:

  det är så här att jag är jättekär i min kompis och hon och jag ställer alltid upp för varandra i alla lägen.
  men hon går i samma klass som en av mina bästa vänners kärlek, och vi två brukar följa efter den klass och vara med dom. och min bästis har märkt av att jag vill följa med dom lika mycket som hon den senaste tiden , så hon tror att jag gillar den killen som hon är kär i...
  och jag vet inte hur jag ska berätta att det är en tjej jag är kär i. help me please

  2012-11-09 | 19:30:09
 • Johanna T säger:

  nåt jag har provat är bakpulver blandat med vatten!! den funkar på mig:) om du vill prova så prova på en liten del av huden först och sen väntar du en dag och kollar hur huden blir så du inte får nån reaktion eller nåt :D du kan också använda bikarbonat blandat med vatten som också funkar bra :) btw så har jag tagit bort facebook, tänkte bara skriva de så du vet haha^^

  2012-11-10 | 15:17:15
 • Johanna T säger:

  glömde säga att du ska sluta använda allt smink också!! ha inget smink alls på huden för de gör bara allt värre :) och sluta äta godis och choklad hjälper också^^

  2012-11-10 | 15:22:03
 • Sabina säger:

  Jag har haft riktigt risig hud jag med, tills jag sökte hjälp hos läkare! Jag fick först någon penicilinsalva (som funkat jättebra för några av mina kompisar) som inte gav någon effekt. Jag fick då tetralysal, vilket jag var allergisk mot och fick nässelutslag.

  SEN fick jag kontakt med en hudspecialist på akademiska och fick roaccutan utskrivet. Jag antar att du är rätt insatt redan och vet att det är bland det starkaste man kan få utskrivet. Och skoja inte att det kändes! Ledvärk, torra ögon, tunnare hår, EXTREMT torra läppar (du anar inte) osv. Men jag skulle gå igenom allting en gång till för resultatet.

  Aldrig mer foundation! Så, det jag vill ha sagt är att det krävs mer än dyra produkter och krämer. Akne är ju faktiskt en sjukdom som i extrema fall måste behandlas innifrån. Jag vet att vissa inte tror på mediciner och inte vill stoppa i sig ens alvedon, men det kan vara vad som krävs för att få bukt på det. Lycka till med allt! :)

  2012-11-11 | 20:02:53
  Bloggadress: http://sabinahamlin.se
 • Tipsar säger:

  Prova Apoliva ifrån apoteket, finns utan alohol. För fet eller torr hud! De är ett milt ansiktsvatten som jag tycker fungerar bra :)

  2012-11-15 | 15:07:45

Kommentera inlägget här: